
Katarzyna Biłous ukończyła Dietetykę na SGGW, doświadczenie zdobywała w dużych ośrodkach klinicznych, była członkiem szpitalnego zespołu żywieniowego.


Pracowała m.in. w Centralnym Szpitalu Klinicznym MSWiA, Szpitalu Ginekologiczno – Położniczym im. Świętej Rodziny, Samodzielnym Publicznym Dziecięcym Szpitalu Klinicznym przy ul. Marszałkowskiej w Warszawie, Szpitalu Dziecięcym im. prof. Bogdanowicza przy ul. Niekłańskiej w Warszawie, Domu Lekarza Seniora im. dr Kazimierza Fritza.
Kasia specjalizuje się w żywieniu osób aktywnych fizycznie, leczeniu żywieniowym nadwagi i otyłości, terapii zaburzeń odżywiania, dietetyce klinicznej i terapii chorób dietozależnych. Jest autorką książki “Dieta i trening – jak zdrowo budować siłę i wytrzymałość”, a także ekspertem ds. żywienia programów “Potyczki naukowców” (Planet +), “O co biega” (nc+) oraz “ABC Zdrowia” (TVN Meteo Active). Pomaga pacjentom w osiąganiu założonych celów, które korespondują z poprawą ich zdrowia. Pracuje ze sportowcami narażonymi na duże obciążenie organizmu, nad poprawą ich wyników sportowych, lepszą regeneracją oraz utrzymaniem ciała w dobrej kondycji zdrowotnej. Kasia przekonana jest, iż tylko dzięki prawidłowym parametrom jadłospisu sportowcy są w stanie wycisnąć ze swojego organizmu maksymalny potencjał.
Interesują ją górskie biegi na orientację, nocne rajdy na orientację, narciarstwo, survival i rajdy samochodowe.
Dzień tygodnia | Godziny przyjęć |
---|---|
Poniedziałek | – |
Wtorek | – |
Środa | 17:00 – 20:00 |
Czwartek | – |
Piątek | 17:00 – 20.00 |
Sobota | 8.00 – 10.00 |
Niedziela | – |
- 2016 – certyfikat uczestnictwa w 1 Zjeździe Polskiego Towarzystwa Dietetyki Sportowej, PKOl – PTDS
- 2015 – certyfikat ukończenia II Modułu Polskiej Szkoły Żywienia Klinicznego i Metabolizmu, Polskiego Towarzystwa Żywienia Pozajelitowego, Dojelitowego i Metabolizmu
- 2015 – certyfikat uczestnictwa w Fit – Medical Gdańsk, Polskie Stowarzyszenie Praktycznej Terapii Otyłości
- 2014 – certyfikat ukończenia IV Moduł Polskiej Szkoły Żywienia Klinicznego i Metabolizmu, Polskiego Towarzystwa Żywienia Pozajelitowego, Dojelitowego i Metabolizmu
- 2014 – certyfikat uczestnictwa w Fit-Medical Forum 2014, Polskie Stowarzyszenie Praktycznej Terapii Otyłości
- 2013 – certyfikat Żywienie ludzi aktywnych 2013, PKOl
- 2013 – certyfikat ukończenia szkolenia „Profilaktyka i dietoterapia chorób układu sercowo-naczyniowego ze szczególnym uwzględnieniem hipercholesterolemii” organizowanego przez Polskie Towarzystwo Dietetyki
- 2013 – certyfikat ukończenia Kursu leczenia żywieniowego dla członków zespołów żywieniowych organizowanego przez Polskie Towarzystwo Żywienia Pozajelitowego, Dojelitowego i Metabolizmu
- 2013 – certyfikat uczestnictwa w Dietetyka Forum 2013 organizowanego przez Polskie Stowarzyszenie Praktycznej Terapii Otyłości
Wykład dla stowarzyszenia Polish Professional Women Network
Cykl autorskich warsztatów – „Niezdrowa zdrowa dieta”
Cykl autorskich warsztatów – „Zdrowe odżywianie mamy i dziecka – odpowiedzialnie wkrocz w macierzyństwo”
- 2017 – wykład podczas wydarzenia Poznań Półmaraton
- 2017 – wykład podczas wydarzenia Wrocław Półmaraton
- 2017 – wykład podczas obozu biegowego Runner’s World
- 2016 – wykład podczas wydarzenia Poznań Półmaraton
- 2016 – wykład podczas wydarzenia Wrocław Maraton
- 2016 – wykład dla Fundacji Maraton Warszawski
- 2016 – wykład podczas obozu biegowego Runner’s World
- 2016 – wykład podczas wydarzenia PZU Festiwal Biegowy
- 2015 – wykład dla Fundacji Maraton Warszawski
- 2015 – wykład podczas obozu biegowego Runner’s World
- 2015 – wykład podczas wydarzenia PZU Festiwal Biegowy
- 2015 – wykład podczas obozu magazynu Women’s Health „Fit is new black”
- 2014 – wykład podczas wydarzenia Poznań Maraton
- 2014 – wykład dla Fundacji Maraton Warszawski
- 2014 – wykład podczas obozu biegowego Runner’s World
- 2014 – wykład podczas wydarzenia Bieg Rzeźnika
Podczas pierwszej wizyty dietetyk wykonuje pomiary składu ciała, przeprowadza wywiad kliniczno – żywieniowy polegający na zapoznaniu się z wynikami badań z ostatnich 6 miesięcy, dokonuje ogólnej oceny stanu zdrowia oraz ocenia stan wiedzy pacjenta nt. zdrowego odżywiania.
Dietetyk analizuje dotychczasowe nawyki żywieniowe pacjenta oraz określa zalecenia i przekazuje uwagi dotyczące sposobu odżywiania.
Na wizytę zabierz ze sobą wyniki badań z ostatnich 6 miesięcy. Jeśli nie posiadasz aktualnych wyników, dostaniesz od dietetyka listę rekomendowanych badań do wykonania.
Konsultacja z przekazaniem diety) Dietetyk analizuje dotychczasowe nawyki żywieniowe pacjenta, określa zalecenia i przekazuje uwagi dotyczące sposobu odżywiania. Dodatkowo, podczas konsultacji rozpisany zostaje dokładny jadłospis uwzględniający plan dnia oraz plan treningowy pacjenta. Jadłospis rozpisany jest na dłuższy czas i ukierunkowany jest na możliwie jak najszybsze uzyskanie efektów.