Absolwentka kierunku Dietetyka na Wydziale Nauk o Zdrowiu Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego.
Dietetyk kliniczny w Klinice Chorób Wewnętrznych, Endokrynologii i Diabetologii Centralnym Szpitalu Klinicznym MSWiA i szpitalnej poradni metabolicznej. Asystent naukowo-dydaktyczny na Warszawskim Uniwersytecie Medycznym.
Aktualnie prowadzi badania kliniczne poświęcone tematyce czynników żywieniowych i wybranych parametrów hormonalnych na występowanie hipoglikemii reaktywnej u osób dorosłych.
Autorka publikacji naukowych, zaangażowana w prowadzenie konferencji naukowych i kursów z zakresu chorób dietozależnych i żywienia w sporcie.
Posiada wieloletnie doświadczenie w obszarze chorób wewnętrznych, zaburzeń metabolicznych, diabetologii i endokrynologii. Wyspecjalizowana w pracy z pacjentami stosującymi farmakologiczne leczenie otyłości jak również nowoczesne metody pomiaru glikemii.
Dodatkowo, zajmuje się zagadnieniami związanymi z żywieniem osób aktywnych (amatorów i profesjonalistów), pomagając tym samym osiągnąć założone cele. Specjalizuje się w periodyzacji żywienia w zależności od stopnia wytrenowania, części sezonu, obciążeń treningowych jak również warunków jak np. przebywania na zgrupowaniach wysokogórskich (hipoksji).
Co więcej, jest licencjonowaną zawodniczką Elity w kolarstwie szosowym oraz torowym, odnoszącą znaczące sukcesy (między innymi rekord polski kobiet w jeździe godzinnej, Mistrzyni Polski w wyścigu indywidualnym na dochodzenie).
Dzień tygodnia | Godziny przyjęć |
---|---|
Poniedziałek | – |
Wtorek | 15:00 – 20:00 |
Środa | – |
Czwartek | – |
Piątek | – |
Sobota | – |
Niedziela | – |
- w przygotowaniu…
w przygotowaniu…
Podczas pierwszej wizyty dietetyk wykonuje pomiary składu ciała, przeprowadza wywiad kliniczno – żywieniowy polegający na zapoznaniu się z wynikami badań z ostatnich 6 miesięcy, dokonuje ogólnej oceny stanu zdrowia oraz ocenia stan wiedzy pacjenta nt. zdrowego odżywiania.
Dietetyk analizuje dotychczasowe nawyki żywieniowe pacjenta oraz określa zalecenia i przekazuje uwagi dotyczące sposobu odżywiania.
Na wizytę zabierz ze sobą wyniki badań z ostatnich 6 miesięcy. Jeśli nie posiadasz aktualnych wyników, dostaniesz od dietetyka listę rekomendowanych badań do wykonania.
Konsultacja z przekazaniem diety) Dietetyk analizuje dotychczasowe nawyki żywieniowe pacjenta, określa zalecenia i przekazuje uwagi dotyczące sposobu odżywiania. Dodatkowo, podczas konsultacji rozpisany zostaje dokładny jadłospis uwzględniający plan dnia oraz plan treningowy pacjenta. Jadłospis rozpisany jest na dłuższy czas i ukierunkowany jest na możliwie jak najszybsze uzyskanie efektów.